След като повдигна 18 обвинения на Васил Божков, установи, че той

...
След като повдигна 18 обвинения на Васил Божков, установи, че той
Коментари Харесай

Прокуратурата стигна до преустройствата на вилата на Божков

След като повдигна 18 обвинявания на Васил Божков, установи, че той дължи 700 млн.лв такси за лотарийните си игри и му иззе сбирката, сега държавата и прокуратурата стигнаха и до проблеми с преустройството на вилата на предприемача, която в миналото е била една от резиденциите на Тодор Живков.

От публично известие на държавното обвиняване излиза наяве, че Върховна административна прокуратура е сезирала началника на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) да извърши незабавна инспекция на място и по документи, на градеж на вила „ Аглика “, намираща се в естествен парк „ Витоша “. Проверката трябвало да откри дали са спазени на всички нормативни условия на Закона за устройство на територията (ЗУТ)  и подзаконовите нормативни актове по използването му, както и за другите нормативни актове по устройство на територията.

Твърди се и, че Специализираната прокуратура (СП) е установила, че на вила „ Аглика “ са осъществени ненужни преустройства и е сезирала ВАП. Тя пък от своя страна разпорежда на ДНСК да ревизира въпросните преустройства. " Следва да се проведат огледи на място като се изискат и всички относими данни, в това число статут на терена, право на благосъстоятелност или на градеж, влезнали в действие кадастрални, общи и подробни устройствени проекти ", указва прокуратурата. Трябвало да се наблюдава целия капиталов развой, включващ всички съставни елементи и законови условия, сходство на разрешението за градеж (ако има такова) с  условията на нормативните актове, както и позволени ли са нарушавания.

В случай, че при инспекциите са установени данни за закононарушения от общ темперамент, следва да се подхващат дейности по реда на Наказателно-процесуален кодекс, като за всеки обособен случай би трябвало да се уведоми ВАП, пишат от държавното обвиняване. 

Прави усещане, че прокуратурата демонстрира мощна избирателност по кое време да изпраща ДНСК и по кое време да й дава инструкции да ревизира преустройства. Дори единствено през последните две години се появиха голям брой изявления, свързани с преустройства по тераси, в къщи, апартаментина високопоставени политици, служители и даже членове на кабинета, само че архивите не помнят сходни на сегашното известие на държавното обвиняване.

Иначе вила " Аглика " беше наснимана от Министерство на вътрешните работи при първичната интервенция против Божков, в това число и с дрон. Пуснати бяха голям брой фотоси и даже видео. 

Самият парцел се намира на 1600 м надморска височина и разположена сред вековна борова гора. Общата разгъната застроена повърхност е 2850 кв.м. През 2012 година той се предлага за продажба на цена от 3 135 000 евро. Тя разполага с един огромен апартамент, осем дребни жилището, приемна, киносалон, фитнес, сауна, мразовит басейн, генератор, тенискорт, двоен гараж, личен водоизточник.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР